Fogorvosi rendelő. 1036 Budapest, Lajos utca 142

Fogfehérítés

A fogfehérítés mind keresettebb fogászati szolgáltatás napjainkban, hiszen ma már nem csupán a filmcsillagok, énekesek kiváltsága a ragyogóan fehér, gyönyörű mosoly. Ma már az ápoltságnak is jele egy szép fehér mosoly. A fogfehérítés történhet otthon, illetve fogorvos felügyelete mellett, a rendelőben. Mindkét beavatkozás előtt szükséges a fogak megtisztítása. A fogorvos eltávolítja a foglepedéket, fogkövet, intraorális homkfúvóval makulátlan tisztaságúra polírozza a fogak felületét, legvégül egy speciális pasztás polírozást alkalmaz. Ezek után lehet a fogfehérítést elkezdeni.

 

Rendelői fogfehérítés

az orvos egy speciális koncentrációs fehérítő gélt alkalmaz, amit egy erős rendelői lámpa aktiválja. Ez a fehérítő anyag hidrogén-, vagy karbamid-peroxid. Az ajakterpesz felhelyezése után ínyvédő gélt vagy „habot” tesznek fel amely megvédi az ínyt a 25% koncentrációjú fehérítő anyagtól. Ez után kerül fel a fogfehérítő zselé. A lámpa aktiválja a fogfehérítő anyagot és a felszabaduló oxigén egyenletesen távolítja el a fog felszínéről és mélyebb rétegeiből az elszíneződéseket. A fogfehérítés végén védőréteggel vonják be a fogakat. Szakértői gondoskodás mellett látványos és hosszan tartó eredményt biztosítanak, de ugyanakkor nem megfelelő alkalmazás esetén jelentős veszélyt is rejt.

A klinikai eljárásban használt peroxidos fehérítő rendszerek olyan magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek, hogy fogérzékenységet, fogfájást okozhatnak, illetve az íny nem megfelelő izolálása esetén, megsérthetik azt.

Otthoni fogfehérítés

hagyományos sínes, általában éjszakai alkalmazással. Ennél az eljárásnál 14-15 napot is igénybe vesz, de a síneket csak éjszakára kell betenni. Az orvos lenyomatot vesz a fogakról, erre készülnek el a sínek, a fogtechnikusi laboratóriumban. A sínek belsejébe kell betölteni a fogfehérítő zselét, majd a síneket éjszakára fel kell helyezni a fogakra. Már az első napokban szemmel láthatóan világosodnak a fogak. A fogak színe és reakciója egyenként változó, ezért a kezelés időtartama eltérő lehet.

Elszíneződött gyökérkezelt fogak kifehérítése

a gyökérkezelt fogak idővel csúnyán elszíneződhetnek. Ezeket a fogakat intenzív (csak rendelői) hatású speciális fényre aktíválodó fehérítő géllel kezelik. Előfordulhat azonban, hogy a gyökérkezelt fog színe idővel újra besötétedik. Ezért fogfehérítés után üvegrost üvegcsappal megerősítjük, majd vagy héjkerámával, vagy fémmentes koronával látjuk el.

Fehérítés házi szerekkel
  • szódabikarbóna, fogkefére szórva fogat kell vele mosni
  • só, fogkefére szórva fogat kell mosni. A só fehérít, de csak finomított sóval és természetes tengeri, vagy Himalája sóval tegyük, mert a dörzsölő hatása a fogzománcot erősebben megkoptathatja.
  • sok fogkrém is tartalmaz fogfehérítő anyagot (két fogkefe kép?)
  • A fogfehérítés eredménye és tartóssága függ az életmódtól. Kerülni kell a színezőanyagokat tartalmazó termékek fogyasztását pl.:kávé, tea, kóla, vörösbor, és a dohányzást is szüneteltetni kell.

Keressen minket

Nyitvatartás

Hétfő: 8 - 20 óráig
Kedd: 8 - 20 óráig
Szerda: 8 - 20 óráig
Csütörtök: 8 - 20 óráig
Péntek: 8 - 20 óráig
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

 

Hívjon minket bizalommal!

(1) 250-54-82

 

 

Copyright © 2013 Aquincum-dental kft.

Webdesign by scifibolt.hu